Ecografie

Printr-o simpla metoda de imagistica si o examinare amanuntita putem preveni unele dintre cele mai intalnite afectiuni ale ovarelor, uterului, clolului uterin si aparatului reproductiv feminin.

Ecografia este o metoda foarte simpla , neiradianta ce utilizeaza ultrasunete pentru explorarea corpului. Examenul se relizeaza relativ simplu utilizand o sonda plasata pe abdomen, sau in functie de afectiune se utilizeaza o sonda transvaginala pentru o vizualizare in detaliu a aparatului reproductiv feminin sau a structurii fetale.Un program complet de examinare a sarcinii presupune 3 ecografii pe perioada sarcinii,pentru monitorizarea si evolutia corecta a fatului dumneavoastra.

Ecografia primului trimestru- stabileste correct varsta gestationala si identifica tipul sarcinii.

Ecografia trimestrului II – se realizeaza in general la 22 de saptamani de sarcina si este optima pentru analiza morfologica a organelor fetale.

Ecografia trimestrului III – evaluarea morfologiei la acest trimestru este de obicei ingreunata de pozitia fatului , si densitatea osoasa crescuta cat si cantitatea de lichid amniotic.

NatalMed va recomanda trei tipuri de ecografii: transvaginala, abdominala sau mamara bilaterala.