Doctor ginecolog
Doctor ginecolog
Deși vizită la ginecolog a ajuns o rutină, multe femei continuă să se confrunte cu teama de a merge la doctor ginecolog și din această cauza au tendința de a amâna o consultație care, realizată la timp, le poate scuti de multe probleme de sănătate Astfel, odată ce ați decis să vizități un doctor ginecolog, e bine să țineți cont de anumite sfaturi utile.
Consultația ginecologică anuală este foarte importantă și trebuie făcută în fiecare an. Astfel, medicul poate diagnostica afecțiuni grave și alte boli care se manifestă prin simptome speciale Lipsa de educație a populației este un factor destul de important care clasează România pe primul loc din Europa privind mortalitatea cazată de cancerul de col uterin.
Sinceritatea este un element esențial al consultului ginecologic. E important să spuneți medicului tău deschis toate problemele pe care le aveți. Dacă el pune întrebări, nu o face din curiozitate ci din motive profesionale. Întrebările pe care le puneți ginecologului trebuie să fie pregătite dinainte și legate de tot ce ar putea interesa: analize, tratament, sănătate etc. Un consult ginecologic complet începe cu o analiză de ansamblu a stării de sănătate (anamneză).
Relațiile sexuale neprotejate trebuie declarate. Cu toate că este jenant este bine să va informați medical ginecolog dacă ați avut relații sexuale neprotejate corect. Medicul va fi astfel mai atent la simptomele unor boli cu transmitere sexuală, și va poate sugera să faci un test de depistare HIV.
E bine să alegeți momentul potrivit pentru consultația la doctorul ginecolog, pentru obținerea celor mai corecte rezultate. Programați-va consultația la ginecolog la 1-2 săptămâni după menstruație, când ovarele și sănii nu mai sunt atât de sensibili la palpare, și când nu mai există sânge menstrual care poate influența rezultatul anumitor analize.